KoulutusLiikenneturvallisuusVirtuaalitodellisuus

05 / 2018 VR Safe® Car Crash -sovellus on nyt valmis ja ladattavissa

Tätä on odotettu. Vihdoinkin voimme ilmoittaa, että ensimmäinen VR Safe® applikaatio on valmis ja ladattavissa!

VR Safe® Car Crash on ensisijaisesti suunniteltu innovatiiviseksi koulutustyökaluksi ensiapua ja liikenneturvallisuutta käsitteleviin koulutuksiin. Toistaiseksi tämän virtuaalilaseilla katseltava kokemusvideo on ollut vasta omien yhteistyökouluttajiemme käytössä. Olemme keränneet tietoa ja kokemusta siitä, miten sovellus toimii koulutustilanteissa, teemapäivissä ja messutapahtumissa. Tämän tiedon ja kokemuksen avulla olemme vieneet sovelluskehitystä eteenpäin askel askeleelta. Laulun sanat ”viimeiset viisi  kilometriä on aina pitkät niin” tuntuivat pitävän paikkansa tässäkin yhteydessä. Alustavasti lupailimme, että kesäkuussa sovellus olisi asiakkaidemme ladattavissa, mutta niin vain kävi, että kesä ehti vaihtua syksyyn ennen kuin olimme saaneet viimeisenkin pisteen, pikselin ja koodinpätkän valmiiksi ja paikoilleen.

Miten VR Safe® toimii?

VR Safe® Car Crash on matkapuhelimeen ladattava sovellus. VR-laseilla katselija saa immersiivisen kokemuksen siitä, miltä tuntuu saapua kolaripaikalle ensimmäisenä ohikulkijana. VR Safe® ei ole perinteisessä mielessä opetusvideo, jossa mallinnettaisiin oppikirjamainen, ihanteellinen toimintatapa liikenneonnettomuustilanteessa. Car Crash pyrkii tarjoamaan mahdollisimman autenttisen kokemuksen siitä, millainen oikea tilanne voisi olla. Virtuaalinen onnettomuustilanne on oppimisen ensimmäinen vaihe, sen tarkoitus on toimia ajatusten herättäjänä ja keskustelun pohjana.

Oppimisen toisessa vaiheessa VR-kokemuksen jälkeen katselijalle esitetään kysymyksiä. Kysymysten tarkoitus on saada hänet pohtimaan omia havaintojaan ja  palauttamaan keskeiset, onnettomuustilanteessa toimimisen näkökulmasta tärkeimmät asiat mieleensä. Kokemus on aina yksilöllinen. Kun kaksi henkilöä on katsellut läpi saman tilanteen, he ovat saattaneet kiinnittää huomionsa aivan eri asioihin ja yksityiskohtiin. Oppimisen kolmannessa vaiheessa nämä havainnot kootaan yhteen käymällä ohjattu keskustelu asiantuntevan kouluttajan kanssa.

Miten saan VR Safe® -konseptin oman koulutusorganisaationi käyttöön?

Ensinnäkin kouluttajalla tulee olla VR-laitteisto, johon VR Safe® Car Crash -sovellus on ladattavissa. Sovellus on ladattavissa Samsung S8 / S9 -puhelimeen, jonka näytön tarkkuus on riittävä mahdollistamaan laadukkaan katselukokemuksen. Lisäksi sen prosessoriteho riittää hyvin 360-videon sisältävän sovelluksen katkeamattomaan pyörittämiseen. Toiseksi tarvitaan Samsung S8 / S9 -puhelimen kanssa yhteensopivat Gear VR -virtuaalilasit. Lisäksi parhaan mahdollisen VR-kokemuksen varmistamiseksi suosittelemme hankkimaan laadukkaat vastamelukuulokkeet. Äänimaailmalla on merkittävä rooli immersion syntymisessä.

Saat meiltä latauskoodin, jolla sovellus on ladattavissa puhelimeen Oculus -sovelluskaupasta. Voit samalla koodilla ladata sovelluksen kaikkiin organisaatiosi käytössä oleviin puhelimiin. Lisenssimaksu, jolla saat koulutusmateriaalin käyttöösi, on laitteistokohtainen. Eli organisaatiosi tulee maksaa niin monta lisenssiä, kuinka monta laitteistoa on ajateltu koulutuksissa käytettävän. Lisenssi on voimassa 12 kk kerrallaan. Lisenssimaksua vastaan toimitamme organisaatiollesi VR Safe Car Crash -sovelluksen aktivoimiseksi tarvittavat laitteistokohtaiset lisenssikoodit, opetuskysymykset, PowerPoint -materiaalin koulutuksen tueksi sekä kouluttajan oppaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä meihin, kerromme mielellämme lisää.

Ajatuksiamme VR:n hyödyntämisestä opetuksessa yleisesti voit lukea artikkelistamme 03 / 2018.