KoulutusLiikenneturvallisuusTechnology

04 / 2018 VR Safe -sovelluskehitys loppusuoralla

Mitä on tehty ja mihin on tultu? VR Safe syntyi kahden pitkään toimineen ensiapukouluttajan toimesta.

Ensin oli nippu haasteita:
Miten voisimme kehittää ensiapukoulutuksia vastaamaan paremmin nykyihmisten tarpeita?
Miten ensiapukoulutuksessa voisi paremmin havainnollistaa osallistujille todellisen tuntuisia hätätilanteita, mutta turvallisesti?
Ja miten koulutuksiin saataisiin lisää uskottavaa kokemuksellisuutta, joka vahvistaisi oppimista?

Sitten syntyi idea:
Jouluaattona kouluttaja puki ensimmäistä kertaa VR-lasit päähänsä ja sukelsi niiden avulla meren syvyyksiin haiden sekaan ihastelemaan vedenalaista maailmaa. Tämä oli mahdollista turvallisesti omassa olohuoneessa, ilman pelkoa hapenpuutteesta, veden varaan joutumisesta tai vaarallisen pedon hyökkäyksestä.  Siellä haikalojen keskellä syntyi idea: VR-teknologian avulla olisi mahdollista luoda autenttinen ja uskottava hätätilanne mihin tahansa koulutustilaan ilman pelkoa siitä, että oikeasti satuttaa itseänsä tai aiheuttaa vaaraa muille.  Mutta miten tämä olisi käytännössä mahdollista toteuttaa?

Ideaa lähdettiin työstämään todeksi:
Ajatus ei jättänyt rauhaan. 2 ensiavun kouluttajaa ryhtyi ottamaan selvää uudesta teknologiasta nimeltä VR ja 360 -videokuvaaminen. Avuksi löytyi osaajia, jotka lähtivät toteuttamaan kanssamme ensimmäistä, kansalaisille suunnattuihin ensiapu- ja liikenneturvallisuuskoulutuksiin suunniteltua virtuaalista liikenneonnettomuustilannetta.

Lokakuussa 2018 saimme ensimmäisen prototyypin 360-tekniikalla kuvatusta materiaalista koekäyttöön. Kurssilaisten vastaanotto koulutuksissa oli vähintäänkin innostunutta. Samoin kouluttajat kokivat, että nyt oli koulutuksiin saatu työkalu, joka avasi silmiä ja antoi oivalluksia aivan uudella tavalla. VR-laseilla katseltavan kokemusvideon ympärille  rakennettiin opetuskysymykset sekä kouluttajan materiaalit, joiden avulla kuka tahansa voisi ottaa uuden, työkalun koulutuskäyttöön.

Tuotekehitystä jatkettiin:

Seuraava steppi oli lähteä kehittämään VR Safea niin, että uusi teknologia olisi mahdollisimman helppokäyttöinen koulutustilanteessa. Todettiin, että avuksi tarvittaisiin koodausta ja päätettiin lähteä toteuttamaan ensimmäistä VR Safe -sovellusta. Helppokäyttöisyyden lisäksi applikaation avulla tuottamamme materiaali olisi mahdollista jakaa eteenpäin muille kouluttajatahoille tietoturvallisesti.

Nyt ensimmäinen sovelluksemme VR Safe Car Crash alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Tavoitteenamme on, että kesäkuun aikana saamme applikaation vihdoin asiakkaidemme ladattavaksi. Tulemme tiedottamaan, kun sovellus on ladattavissa täällä verkkosivuillamme sekä Facebook- ja Instagram-tileillämme.

6.6.2018 klo 10 – 15 olemme tavattavissa Tampereella, Koskikeskuksen kolmannen kerroksen kokoustiloissa, sisäänkäynti kosken puolelta. Jos olet kiinnostunut ja mietit, sopisiko VR Safe sinun tarjoamien koulutusten osaksi, niin tervetuloa tutustumaan meihin sekä tuotteeseemme! Parhaan käsityksen VR Safesta saa pukemalla VR lasit päähän ja kokemalla sen itse!

Ajatuksiamme VR-teknologian hyödyntämisestä koulutuksessa voit lukea artikkelistamme 03 / 2018.

4 thoughts on “04 / 2018 VR Safe -sovelluskehitys loppusuoralla

 1. Kiinnostunut, hieno homma.
  1.Kuinka pitkä pätkä filmiä, voisiko käyttää nopeatempoisilla rasteilla.
  2. Hinta

  1. Kiva kuulla Päivi! VR-laseilla katseltavan kokemusvideon kesto on n 7 min. Toimii loistavasti osana rastirataa. VR Safe-sovelluksen + siihen liityvän koulutusmateriaalin käyttöoikeuden laitteistokohtainen hinta on 19,90 € / kk + alv 24%. Laitamme sinulle sähköpostitse tarkempia tietoja. Kaisa / VR Safe

  1. Kiva kuulla! Lähetämme sinulle sähköpostia, niin voimme jatkaa keskustelua.
   Kaisa / VR Safe

Comments are closed.